Møllestræde 18, 4400 Kalundborg

Kom og besøg denne charmerende og utroligt hyggelige lille bolig i smørhullet i Kalundborg.

Møllestræde er en lille gade med gamle huse, der forbinder gågaden Kordilgade med Nørre Alle. De små huse ligger med haver op til byens store bypark Møllebakken, og trafikken i den lille smalle gade er begrænset. Du har hele byens udbud af specialbutikker og cafeer indenfor få minutters gang.

Huset er opført i 1860 af murer Peter Julius Rasmussen, i første omgang i bindingsværk men fra 1889 som et grundmuret hus. På samme sted lå fra 1791 til 1834 "Hans Majestæt Kongens Consumptionshus". Og hvad er så det spørger du. Frem ti omkring 1850 var det sådan at alle produkter der blev indført i byen ude fra landet blev pålagt en såkaldt Consumptionsafgift, og det skete ved byens indfaldsveje, hvor der blev opført små huset med tilhørende tremmebom over vejen, hvor alle så blev stoppet på vejen ind af consumptionsbetjenten. Ak ja, allerede i 1700-tallet var man dygtige til at finde på afgifter til staten!

TIlbage til nutiden!. Huset fremstår idag rigtig pænt og velholdt, med et forhus til beboelse og et baghus til værksted/udhus. Mellem disse to bygninger er en virkelig hyggelig og læfyldt gårdsplads, hvor man fra det tidlige forår kan nyde solskinstimerne udenfor. Bag baghuset er der en lille have der fører direkte op til Møllebakken.

Boligen har opvarmede klinkegulve i stueplan og indeholder i stueplan en entre, opholdsstue, køkken/alrum, hvorfra der er udgang til gården og trappe til førstesalen, samt et badeværelse. Førstesalen er indrettet med 2 soverum. Ny varmepumpe luft til luft sørger forden primære varme og godt indeklima.

Kontakt os

    Bestil fremvisning

    Bestil salgsopstilling